Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Relax voorstellingen

Toegankelijkheid

De Relax voorstellingen bieden een inclusief en zorgzaam ontvangst. Ze willen het voor een zo breed mogelijk publiek makkelijker maken om naar het theater te komen, ook voor mensen met specifieke behoeften of gevoeligheden. De gebruikelijke regels worden versoepeld zodat iedereen het evenement op hun eigen manier kan beleven, zonder angst voor oordeel of beperkingen. Het doel is om een inclusieve omgeving te creëren waar iedereen ten volle kan genieten van de aangeboden artistieke ervaring.

Relax-voorstellingen zijn inclusief. Iedereen is welkom. Relax-voorstellingen zijn ontworpen om elk publiek te verwelkomen, ongeacht hun verschillen. Ze zijn bedoeld voor mensen met bepaalde gevoeligheden, of gewoon voor iedereen die wil genieten van een meer ontspannen omgeving.

  • Bijvoorbeeld mensen die zich ongemakkelijk voelen in gesloten openbare ruimtes.
  • Mensen met cognitieve of psychologische beperkingen.
  • Mensen op het autisme spectrum.
  • Ouders met hun baby’s.
  • Mensen die vaak naar het toilet moeten.
  • Mensen met rugpijn die vaak moeten opstaan.


Op het podium voeren de artiesten hun show uit zoals gewoonlijk… Maar voor het publiek is de sfeer meer ontspannen. De traditionele codes van de zaal worden versoepeld zodat iedereen op hun eigen manier emoties kan ervaren, zonder angst voor de blik van anderen of beperkingen. Het publiek kan rondlopen, hun emoties uiten, komen en gaan tijdens de voorstelling. Er is altijd wat licht in de zaal tijdens de voorstelling. De muziek en de geluiden van de voorstelling zijn stiller. De deuren van de zaal blijven op een kier. De zaalwacht blijft in de zaal en kan op elk moment helpen of vragen van het publiek beantwoorden.

Voie, voix, vois
Gaël Santisteva, Antoine Leroy, Saaber Bachir

06.11.2024 · 19:30

Les Gros patinent bien 
Olivier Martin-Salvan, Pierre Guillois

01.12.2024 · 15:00

Ma l’amore mio non muore / épilogue
Alessandro Bernardeschi, Carlotta Sagna, Mauro Paccagnella

05.02.2025 · 19:15

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024