Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Investeren in Tax Shelter

Ondersteunen door te investeren

Tax Shelter* biedt een unieke kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van ambitieuze artistieke creaties en tegelijkertijd uw belastingfactuur te verlagen.

De Tax Shelter-regeling, een financieel product dat in 2004 door de federale overheid werd opgericht, is bedoeld om Belgische bedrijven - of Belgische filialen van buitenlandse bedrijven die in België onderworpen zijn aan vennootschapsbelasting - aan te moedigen om deel te nemen aan culturele projecten in ruil voor aantrekkelijke belastingvoordelen.

In de praktijk

Dankzij het Tax Shelter-kader kan een bedrijf dat creativiteit wil ondersteunen door een deel van zijn winst te investeren, profiteren van een aanzienlijke belastingvrijstelling op het geïnvesteerde bedrag.

La Coop

De Coop is een bevoorrecht contactpunt voor bedrijven die de podiumkunsten willen steunen. Het is een VZW-structuur die werd opgericht door 17 spelers uit de podiumkunsten (83 tot nu toe). Ze biedt geoptimaliseerde, coöperatieve ondersteuning voor fondsenwerving via Tax Shelter om de live-voorstellingen van haar leden te ondersteunen. De structuur biedt deskundige ondersteuning door professionals uit de podiumkunsten. Tot slot garandeert het transparant, ethisch advies in een niet-commerciële geest.

Neem contact met ons op om te controleren of u in aanmerking komt en om het kader voor uw ondersteuning op te stellen:
Béatrice Laloy
Verantwoordelijke partnerships
blaloy@theatrenational.be
 

* Een Tax Shelter-onderneming brengt bepaalde risico's met zich mee, met name het risico dat het belastingvoordeel voor de belegger niet wordt behaald, wat het belangrijkste risico is, met als eerste gevolg het volledige of gedeeltelijke verlies van het geïnvesteerde bedrag als de garantiemechanismen van de tussenpersoon niet blijken te werken. Beleggers wordt aangeraden om het prospectus van de partnerfondsen te lezen voordat ze een beleggingsbeslissing nemen, om een volledig inzicht te krijgen in de potentiële risico's en voordelen die gepaard gaan met de beslissing om te investeren.

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024