Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Festival

Jours de fête

→ Marchin

06 > 08.09.2024

De Jours de fête hebben iets onbeschrijflijk vrij: ze verlengen de zomer door het seizoen te openen. Dit jaar vinden ze hun natuurlijkste uitdrukking in Marchin in de provincie Luik, de plaats van een mogelijke regeneratie van het theater in de groene natuur. Latitude 50 - Pôle des arts du cirque et de la rue en het Théâtre National Wallonie-Bruxelles nodigen ons uit om Marchin te betreden en te verlaten langs de plantenpaden die ons voorbij de gebaande wegen voeren. Het centrum is overal, in de knoestige houten tent, in de versheid van het gras dat je met je hand kunt aanraken, aan de oevers van de rustige rivier de Hoyoux, in een concerto van groen waar je kunt wandelen. 

Onze horizon is er een van veelzijdigheid in voortdurende metamorfose, bestaande uit samenwerkingen, nieuwe omloop van Waalse, Brusselse en internationale kunstenaars*ressen, en artistieke vormen met diverse roots. Het is een manier om het maken opnieuw leven in te blazen in een vloed van verwondering en simpele vreugden, een manier om met elkaar in verbinding te komen. 

In het licht van de continue sociale en politieke veranderingen, betekent nadenken over de manier waarop we leven - met ons lichaam en via het theater - dat we ons vragen stellen over het publiek en de plekken waar andere levens geworteld en vermengd zijn dan het onze.

Door ons te engageren in een vriendschapsbeleid tussen de Brusselse en Waalse theaters, over kwesties van milieuverantwoordelijkheid, solidariteit en wederzijdse relaties, kunnen we nieuwe gastvrije structuren, andere fluïditeiten en gevoeligheden verkennen en vieren, duurzame banden smeden en een theater uitbouwen waarvan de podia zich overal kunnen vertakken. Een positieve en heilzame rol spelen in het voeden van een cultuur van het levende waarin alle wezens even belangrijk zijn.

→ Volledig programma, infos en reserveringen
www.latitude50.be

Een corealisatie Latitude 50, Théâtre National Wallonie-Bruxelles
Als onderdeel van het Fête de Grand-Marchin

 

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024