Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles
21.09.2024 · 20:45

Chevalier surprise
+ DJ Hyppocampo
+ DJ Belle Flaque

Soirée
Een avond met twee gezichten voor een openingsavond.
Na de voorstellingen van Hamlet en Ruuptuur een "boogie punkrockconcert met vakbondsfrasering", gevolgd door twee pittige dj-sets georganiseerd in het kader van FAME.

Chevalier Surprise is de boogie punk rock band met een syndicale frasering, ontstaan op initiatief van Rémi Rotsaert (Dalton Télégramme, Balimurphy, Ginger Bamboo), begeleider van de muziekworkshop van vzw Zone-Art. De band kwam tot leven in december 2017 dankzij een samenwerking tussen de artiesten van de vereniging, hun begeleider/muzikant Rémi Rotsaert, en muzikant Jérémy Alonzi (The Experimental Tropic Blues Band, Ginger Bamboo). In 2020, als een neveneffect van het coronavirus, veranderde Rémi Rotsaert van richting en verliet de formatie die hij had opgericht, waardoor hij de teugels overliet aan Jérémy Alonzi, die in december 2021 werd vergezeld door David D’Inverno (The Experimental Tropic Blues Band) op drums. De band biedt een explosieve cocktail van gitaren en rauwe poëzie, die doet denken aan The Cramps, B52 of Pierre Rapsat!

DJ Hyppocampo is een uitstekende bar-dj die altijd op zoek is om een congalijn te creëren met haar publiek. Dankzij haar ervaring als mediathecaris heeft ze toegang gehad tot een enorme verzameling vergeten en/of niet-gedigitaliseerde muziekprojecten waarmee ze graag haar mixen samenstelt. Ze is ook lid van het Brusselse collectief Poxcat, dat als doel heeft vrouwelijke dj's, producers en muzikantes zichtbaar te maken en te promoten door het organiseren van feestelijke evenementen, het uitzenden van radioshows en podcasts.

DJ Belle Flaque bouwt haar sets op als een eerbetoon aan dansende lichamen, aan “harten zonder veranda’s”, aan woede, aan stemmen en onverzadigbare honger. Op dit moment draait ze een selectie van dance hall, rap, shatta en trap, zonder beperkingen qua stijl. Zolang onze lichamen maar trillen. Het is verontrustend genoeg om je te laten dansen en krachtig genoeg om je te laten glimlachen.

Kalender

  • - 20:45

Informatie

Plaats

Foyer restaurant

Tarief

Gratis

Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024