Naar hoofdinhoud
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Arsen & Fanfan

La Horde Furtive
Simon Thomas

09 > 19.04.2025
Theater

 De twee personages zijn aangesloten aan het stopcontact. Slechts een paar meter scheiden hen. Arsen speelt met een elastiekje en kletst met Fanfan over van alles en nog wat. Het elastiekje schiet los. Fanfan haast zich beleefd om het op te rapen en verbreekt daarbij per ongeluk de verbinding... en sterft op slag.

Maar dit tragische einde is nog maar het begin. Het begin van een vervolg vol humor, magie, nieuwe verbindingen en nieuwe verbroken verbindingen, personages die in de toekomst kijken en het verleden kennen, surrealisme en ruimtebeelden. En onderweg spelen Arsen & Fanfan ondeugend met vergankelijkheid, sterfelijkheid en «plots is er niets meer».

Kunst is spel en spel is kunst. Geconfronteerd met de eindigheid van ons bestaan en van het hele universum, lijkt het vinden van betekenis voor Simon Thomas alleen mogelijk via kunst en spel. En humor, want humor is ook een spel. En een kunst. 

Simon Thomas is een opkomende talent in Franstalig België en staat bekend om zijn cartooneske universum dat flirt met het absurde. Het is een wereld waarin de regels van communicatie vaak abrupt worden doorbroken, weg van het realisme om het ludieke en het vreemde te omarmen en zo de mensheid in een nieuw licht te plaatsen - en het publiek vrij te laten om zelf hun weg te vinden, tussen lach en emotie. Sinds Char d’assaut en Should I stay or should I stay, or Stanley: small choice in rotten apples, heeft hij een kleurrijk en ongewoon oeuvre opgebouwd waarin de regels van de werkelijkheid worden teruggedrongen.

Coproductie Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Kalender

Informatie

Taal

fr

Plaats

Studio

Tarief

9€ > 21€

Casting

Een project van
La Horde Furtive

Geïnitieerd door
Simon Thomas

Ontworpen met en door
Jules Churin
Elise Di Pierro
Aurelien Dubreuil-Lachaud
Héloïse Jadoul
Antonin Jenny
Manon Joannotéguy
Pedro Miguel Silva
Bertrand Nodet
Simon Thomas
Thomas Turine
Lionel Ueberschlag

Met
Jules Churin
Héloïse Jadoul

Creatie op 9 maart 2025 in
Théâtre de Liège

Productie
Théâtre de Liège Coproduction MARS – Mons Arts de la Scène et le Théâtre National Wallonie-Bruxelles

Met de steun van
La Cie MAPS - résidence enfants admis en de steun met de Fédération Wallonie-Bruxelles et du CNES de Villeneuve lez Avignon

Simon Thomas (générée avec Designer)
Le Rideau de saison, Maak & Transmettre · photos : Lucile Dizier, 2024