Sabordage
Collectif Mensuel
Dit is het verhaal van een paradijselijk eiland, omzoomd met fijn zand en kokospalmen. Een prachtig klein eiland, verloren in het midden van de oceaan. Het stevent af op een waar economisch wonder beleven, maar alles zal uitdraaien op een ecologische ramp.
Na het reusachtige succes van Blockbuster in 2017 keert het Luikse collectief terug naar het vrolijk toegankelijke filmische installatie/theater. Het goochelt met macro – het scherm waarop het beeld geprojecteerd wordt – en micro – het model van het eiland Nauru -, maar ook met het vervagen van grenzen tussen fictie en werkelijkheid, of tussen fait divers en Geschiedenis met een grote letter G. De drie acteurs en twee muzikanten beelden de voorspelde catastrofe af met een golf van creatieve energie: live geluidseffecten, optredens met meerdere instrumenten, nep-nasynchronisatie van televisie- of filmscènes, manipulatie van objecten, theater of tapdansen. Alles wordt mogelijk gemaakt.
Aan de hand van het waargebeurde verhaal van een eiland in Oceanië werpt Sabordage, niet zonder humor, licht op de menselijke mechanismen die ertoe leiden dat samenlevingen zich tot het punt van zelfvernietiging laten verblinden door de luchtspiegelingen van groei en overconsumptie. Een beetje land, veel zee en veel gedonder in de glazen. De catastrofe die plots oprijst is even duister als de flamboyante kleuren van de voorstelling.
Kalender
-
- 20:15
-
- 19:30
-
- 20:15
Inleiding · 19:30
-
- 20:15
-
- 20:15
Informatie
Taal
fr
Duur
85'
Plaats
Grande salle
Casting
Regie
Collectif Mensuel
Met
Sandrine Bergot
Quentin Halloy
Baptiste Isaia
Philippe Lecrenier
Renaud Riga
Tekst
Collectif Mensuel
Nicolas Ancion
Assistent
Fabrice Piazza
Scnenografie & kostuum
Claudine Maus
Licht
Antoine Fiori
Geluidsontwerp
Johann Spitz
Videotechniek
Nicolas Gilson
Technisch directeur en lichtontwerp
Manu Deck
Video
Juliette Achard
Videoadviseurs
Camera-etc et
Ian Menoyot
Productie
Adrien De Rudder
Coproductie
Théâtre de Liège, Théâtre de Namur, Théâtre de l’Ancre, MARS Mons Arts de la Scène, l’Atelier Théâtre Jean Vilar, DC&J Creation En partenariat avec le Théâtre 71 Scène nationale de Malakoff, Bonlieu Scène nationale Annecy, le Kinneksbond Centre Culturel de Mamer, Arsenic2
Met de steun van
tax-shelter du gouvernement fédéral de Belgique, de Inver Tax Shelter et des Scènes nationales de Châlons-en-Champagne, Valence et du centre culturel de Verviers ainsi que de la Fédération Wallonie-Bruxelles / Service Théâtre